суботу, 9 березня 2024 р.

Вікторина "Чи знаєш ти Шевченка?"

   9 березня особлива дата для українців - День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу. Він мріяв, щоб його Україна стала "великою сім'єю, вільною, новою".
   Поезія Тараса Шевченка, незважаючи на численні заборони, стала нетлінною і важливою частиною духовної єдності українського народу.
   Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.
   Світлий образ великого Кобзаря - безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця. Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність його лірики, гострота і пристрасність його слова, мужність і пісенність його віршів, самовіддана любов його до своєї Батьківщини, до свого народу.
   
#дитяча_бібліотека_імРибалка
#Кобзар #Шевченко
#культура_розправляє_крила

https://learningapps.org/watch?v=pon70nyca24







Немає коментарів:

Дописати коментар