вівторок, 20 лютого 2024 р.

День Героїв Небесної Сотні

    20 лютого стало для нас назавжди пам’ятним днем. День Героїв Небесної Сотні – це вшанування відважних воїнів, які своїми щирими прагненнями до кращого майбутнього, силою духу, незламним патріотизмом і ціною власного життя змінили хід історії нашої держави.
   Саме в ці дні, 10 років потому,  під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Із 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей - 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність - до Небесної Сотні. 
   105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців - громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані - посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.       Саме тоді, під час Майдану, подвиг Небесної Сотні допоміг та мобілізував українське суспільство на боротьбу, яка продовжується і досі. Вони втримали небо свободи над нами.
   Пам'ятаємо, боремось та переможемо. Герої не вмирають. 
   Безмежна повага та честь кожному, хто б'ється за Україну. І вічна пам'ять тим, хто у цій боротьбі віддав найцінніше - своє життя.

#дитяча_бібліотека_імРибалка
#Герої_Небесної_Сотні
#майдан
#культура_розправляє_крила



Немає коментарів:

Дописати коментар