пʼятницю, 23 лютого 2024 р.

Ось і настав день, який болить

    Перед світанком 24 лютого 2022 року більшість із нас прокинулися від звуків вибухів. За вікнами кожного очікувала нова реальність. Наші турботи, бажання і плани, які ще вчора здавалися такими важливими й нагальними, відразу стали несуттєвими. На межі свідомості їх відсунули путінські марення про нову імперію. За ними на нашу землю посунули полчища напівбожевільних ординців, готових вбивати, руйнувати, грабувати і палити все, що впадало в їхні неситі очі.
    Перші передранкові вибухи 24 лютого змінили все. Почалося нове життя, яке триває два роки.
   Два роки… Два роки жаху, який охопив нашу країну. Повітряні тривоги і далі зміняли одна одну вдень і вночі. Час від часу російські ракети влучали в житлові будинки й вбивали мирних людей. За два роки війни загинуло 10582 мирних осіб, серед яких 587 загиблих дітей. 20 тисяч мирних жителів поранено. З них – понад 1298 дітей отримали поранення різного ступеня тяжкості.
   Реальна кількість жертв серед цивільного населення значно вища, бо багато випадків залишаються досі непідтвердженими.
   Але Україна бореться. Два роки незламності, мужності, стійкості, сміливості, сили, волелюбства. Шлях до Перемоги  не буде легким, але ми не можемо зупинятися і не маємо права на втому. Кожен на своєму місці мусить робити задля неї все, що в його силах. Наша сила в єдності!
   Тож згадай, коли вранці світає, чи коли місто мирно спить, про того, хто за тебе вмирає в цю мить.   
  Попри все Україна вистоїть і переможе! Слава Україні! Героям слава!

#дитяча_бібліотека_імРибалка
#культура_розправляє_крила



Немає коментарів:

Дописати коментар