вівторок, 27 лютого 2024 р.

 

🤩 Книжкові новинки для малюків та підлітків – таємничі, казкові, романтичні, чудернацько-неймовірні та захопливі, на різний смак та уподобання.

📖 Повість Насті Музиченко «Загублені в таборі» - переможець  конкурсу «Напишіть про мене книжку!» як найкращій твір про сучасних українських підлітків.

Ох, табірні літні-літні пригоди! Запахло ватрою, зеленню, свободою. Де ж іще траплятись таємничим подіям, як не в таборі, куди батьківський контроль не досягає? 

Матвій і Мія їдуть відпочивати в гірський табір. Свіже повітря, дискотеки, квести та інші розваги -- усе як завжди в таких таборах. Та лише доти, доки Матвій випадково не дізнається про містичну, ба навіть моторошну історію, яка сталася тут кілька років тому. А такі історії, як відомо, мають звичку повторюватися - і ось наші герої опиняються в епіцентрі подій...

📖 Коли на одній планеті зустрічаются неймовірно багатий і жадібний пан та кмітливі непосидючі діти, спраглі до пригод, то ця справа неодмінно сягає за межі планети, ба навіть галактики! Одного разу досить незвичайне оголошення в газеті змінило життя друзів назавжди. Вони твердо вирішили підкорити космос, тож з-поміж безлічі дорослих саме їм, дітям, вдалося успішно виконати тестове завдання. Четверо друзів стають справжніми мисливцями за планетами, оскільки їхнє завдання - знайти планету, придатну для життя. 

   Що чекає на них у космосі? Чи пройдуть вони перевірку на дружбу в таких незвичних умовах? Чи виконають місію? І взагалі, чи повернуться додому?..

   Хочеш разом із ними? Озброюйся книгою Нори Майорош «Мисливці за планетами» - і вперед до нових зір, планет і галактик!

📖 У книжці Микити Гайдамаки « Кібершулер», Колька з Андрюхою люблять літо на річці - там і відпочинеш, і потренуєшся, і свободу відчуєш сповна. Цього разу їм пофартило познайомитися з класними дівчатами. А дівчата - дотепні, з такими не скучно. У Серго Флінта інша історія: амбіцій море, а до красивого життя у провінційних Козлищах не идотягнутися. Ось і почав дурити світ, щоб розбагатіти, підстерігаючи наївних, як йому здавалося, пацанів - у них нуль обережності. Метод обрав драйвовий, він же - кібермен, не буде по кишенях шарити. Серго виявився банальним шулером, яких багато і в інтернеті. Та й не такими наївними, як сподівався, були ті, кого записав у жертви. Отримавши від них далі нікуди, нарешті вирішив почати життя з нуля. А що там у веселої компанії? Їм азартно - як у детективі, прикольно - як у комедії. І всі закохані. Канікули ж!

📖 А ось історія Гайді та Даніела Говарта «Маленьке диво», про малюків, які змінюють світ. Кожен із нас може творити дива і змінювати світ. І це врятувало цілий ліс! А Маленький Робот, хоч і не мав серця, виявився таким добрим, що став найкращим другом для лісових мешканців. Це історія про те, як важливо вірити у свої сили, навіть якщо ти маленький. Історія про те, що варто дбайливо ставитися до природи. І про те, що всі  ми різні, але це не заважає нам дружити.

📖 Ще одна чарівна й неймовірно прониклива історія про дружбу хлопчика та іграшкового ведмедика Мар’яни Горянської «Бузковий ведмідь, або живий іграшковий Я».

   Кожному з нас потрібен справжній друг – такий, який розуміє без слів, готовий підтримати і подарувати сердечне тепло. Хлопчик Рома і ведмедик Буня дійсно потребують один одного, адже Буня вірить, що Рома – маленький чарівник, а хлопча гадає, що його іграшка насправді жива. Звісно, вони обидва мають рацію!

   Щира дружба, світло і тепло почуттів, якими пронизана вся історія, створюють добрі чари. Спробуйте і ви зануритись в атмосферу безмежної любові та створити маленьке диво у своєму серці!

#дитяча_бібліотека_імРибалка

#новінадходження

#культура_розправляє_крила



Немає коментарів:

Дописати коментар